dysgeusia

dysgeusia
The distortion or loss of the sense of taste.

Wikipedia foundation.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • dysgeusia —    The term dysgeusia comes from the Greek adjective dus (bad) and the Latin noun gustum (taste). It refers to an alteration or distortion of the sense of taste in response to normal chemore ceptor stimulation, as in eating or drinking. It… …   Dictionary of Hallucinations

  • Dysgeusia — SignSymptom infobox Name = Dysgeusia ICD10 = ICD10|R|43|2|r|40 ICD9 = ICD9|781.1 ICDO = Caption = OMIM = MedlinePlus = 003050 eMedicineSubj = ent eMedicineTopic = 333 DiseasesDB = 27369 Dysgeusia is the distortion or decrease of the sense of… …   Wikipedia

  • dysgeusia — /dis gyooh zheuh, zhee euh, zee euh/, n. Pathol. an impairment of the sense of taste. [DYS + Gk geûs(is) taste + IA] * * * …   Universalium

  • dysgeusia — Distortion or perversion in the perception of a tastant. An unpleasant perception may occur when a normally pleasant taste is present, or the perception may occur when no tastant is present (gustatory hallucination). SYN …   Medical dictionary

  • dysgeusia — A bad taste in the mouth. Also called parageusia …   English dictionary of cancer terms

  • dysgeusia — /dis gyooh zheuh, zhee euh, zee euh/, n. Pathol. an impairment of the sense of taste. [DYS + Gk geûs(is) taste + IA] …   Useful english dictionary

  • дисгевзия — (dysgeusia; дис + греч. geusis вкус; син. извращение вкуса) расстройство вкуса, характеризующееся утратой или извращением восприятия некоторых вкусовых раздражителей …   Большой медицинский словарь

  • Дисгевзи́я — (dysgeusia; Дис + греч. geusis вкус; син. извращение вкуса) расстройство вкуса, характеризующееся утратой или извращением восприятия некоторых вкусовых раздражителей …   Медицинская энциклопедия

  • Parageusia — ICD 10 R43.2 ICD 9 781.1 Parageusia is the medical term for a bad taste in the mouth. One common form of parageusia is a metallic taste of food. This can be a side effect of several medications, such as …   Wikipedia

  • Бридость — Не следует путать с Бритость. Бридость (от ст. слав. бридъкъ грубый, сырой, неотесанный, необработанный) полное отсутствие у того или иного лица кулинарного вкуса, либо временная потеря или искажение вкуса у повара или кондитера (фун …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”